Betonvloer vlinderen

Wanneer een betonvloer is gestort wordt deze vloer door ons afgewerkt. Deze monolithische afwerking van de vloer wordt vlinderen genoemd. 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

Voorbereiding vlinderen

Gelijk na het storten van de betonvloer gaan wij beginnen met het voorbereiden van het monolithisch afwerken. Op het moment dat de betonspecie voldoende is gehard wordt er begonnen met schuren. Wordt de betonvloer gebruikt door intensief verkeer? Dan wordt de betonvloer ingestrooid waardoor de uiteindelijke toplaag van de vloer extra hard wordt.

Het strooimateriaal is een combinatie van heel fijn grind gemengd met cement. Als de vloer is ingestrooid, word het strooimateriaal in de toplaag geschuurd, en daarna nog een keer nageschuurd.

Vlinderen

Als de vloer daarna mooi is opgestevigd kan er begonnen worden met het dicht vlinderen van de betonvloer. Dit vlinderen kan op verschillende manieren gedaan worden. De ene vloer zal glad moeten worden gevlinderd, bijvoorbeeld betonvloeren bedoeld voor industrie en bedrijfshallen.

Doorgaans worden betonvloeren in de agrarische sector, zoals deelvloeren, melkputten, box dekken in verband met uitglijden alleen geschuurd. Als de vloer klaar is word de vloer na behandeld met curing compound om uitdroging tegen te gaan. 

Woonbeton vlinderen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen geïnteresseerd in woonbeton. Met woonbeton wordt een betonvloer bedoeld die monolithisch word afgewerkt. Omdat keukens, badkamers en douches vaak kleinere ruimtes hebben, word dit gedaan met kleine vlindermachines en handgereedschap. 

0342-220020