Betonvloer

Een betonvloer storten wordt in enkele stappen uitgevoerd. We leggen u beknopt uit welke stappen er bij het storten van een betonvloer komen kijken.

Betonvloer en isolatie

In een betonvloer wordt vaak vloerverwarming aangebracht om een hoog warmte rendement en een laag energie verbruik te behalen. Om dit te behalen word er isolatie onder de vloer aangebracht. We werken met druk vaste isolatie die daar voor geschikt is.

Wapenen van de betonvloer

Na het isoleren wordt er wapening toegepast. Wapening kan in veel verschillende maten en diktes worden toegepast. Vaak word de benodigde wapening eerst berekend door de constructeur of in overleg met de klant. Aan de hand wordt de juiste hoeveelheid wapening besteld, geleverd. De wapening wordt door onze eigen vlechtploeg aangebracht.

Voorzorgsmaatregelen voor de betonvloer

In overleg met de klant wordt foam toegepast langs de randen en bij sparing van de betonvloer in verband met mogelijk uitzetten en krimpen. Door het toepassen van foam wordt voorkomen dat er scheuren in de betonvloer komen.

Om scheurvorming tegen te gaan kan een vloer ook worden ingezaagd. Voordat er daadwerkelijk begonnen wordt met het storten van de betonvloer worden de wanden afgeplakt om spetter en smetten zoveel mogelijk te voorkomen. Overigens worden bij overheaddeuren en loopdeuren hoeklijnen en bekisting aangebracht.

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan voor uw betonvloer. 

0342-220020